getuigenissen.

Getuigenis: Vincent Denys

scroll
22 March 2023
-
auteur(s):
Anja Coppin

Omdat wij trots zijn op onze medewerkers, zetten we af en toe een medewerker in de kijker en laten we hem of haar vertellen over hoe het is om te werken bij ons kantoor. Benieuwd naar naar het verhaal van Vincent? Lees dan zeker verder. 

Wat is jouw functie?

Ik ben dossierbeheerder en dat houdt in dat ik een beetje van alles doe. Voor mijn klanten verwerk ik wat ze binnen brengen, help ik hen met hun vragen en zorg ik ervoor dat ze weten waar ze met hun zaak staan. Je kan mij eigenlijk zien als een vast aanspreekpunt voor de klant. Achter de schermen zorgen we ervoor dat de klanten ontlast worden van hun fiscale verplichtingen zodat ze zich kunnen focussen op wat ze graag doen.

Hoe ben je hier terecht gekomen? En hoe lang werk je hier al?

Het is nu mijn zevende jaar bij het kantoor. Ik ben hier terecht gekomen via mijn vriend Aäron die hier al werkte en me vroeg of ik ook niet wat dichter bij huis wilde werken. Mijn vorige job was bij EY. Dat was een zeer leerrijke en goede ervaring, maar de vele werkuren en verplaatsingen in de auto zorgden ervoor dat er niet veel tijd ging overblijven om zelf een huis te kunnen bouwen voor en na de werkuren. Daarom keek ik uit naar iets dichter bij huis.

Alles eigenlijk. Een dossier tot in de puntjes afwerken geeft me veel voldoening en ook als ik het gevoel heb dat de klant de cijfers begrijpt en dat je daarbij geholpen hebt. Ik vind het ook leuk dat we niet enkel administratief werken, maar dat we ook duiding geven bij de cijfers en zo onze klant meer inzicht geven.

Hoe zie jij jouw rol als accountant evolueren?

Ik ben ervan overtuigd dat wij nooit overbodig zullen worden. De digitale tools helpen ons aan de ene kant, maar we moeten zelf nog heel wat dingen rechtzetten, inzichten geven of met uitzonderingen en beperkingen rekening houden. In een ideale wereld waarin elke ondernemer administratief sterk is kunnen digitale tools het pure inboekwerk verlichten, maar dat zie ik niet meteen gebeuren.

Waarom vind je het leuk om hier te werken?

Anja moedigt je aan om opleidingen te volgen, zowel tijdens het werk als buiten de kantooruren. Er is een leuke sfeer en de collega’s zijn heel open. Ik krijg veel flexibiliteit om optimaal voor mijn dochtertje te kunnen zorgen en dan werk ik met plezier soms eens wat langer als het nodig is.

We hebben allemaal klanten in verschillende sectoren en daardoor leren we heel veel bij van elkaar. Door de variatie gaat de tijd heel vlug, want je werkt echt wel naar deadlines toe. Je zit nooit de tijd af te tellen.

Wat is jouw leukste herinnering op het werk?

Elk jaar organiseert de nieuwste collega de jaarlijkse teambuilding en aangezien ik in november gestart was, mocht ik meteen de teambuilding van december organiseren. Omdat ik gekozen had voor een traditionele teambuilding waarin we elkaar echt moesten helpen, leerde ik iedereen op een korte termijn goed kennen en voelde ik me meteen onderdeel van het team!

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

Zestig procent van mijn vrije tijd gaat naar mijn dochter. Daarnaast kan ik er echt van genieten om buiten te zijn, weg van de computer en met mijn handen in de tuin. Daarnaast speel ik amateurvoetbal en spreken we regelmatig af met vrienden om gezelschapsspelletjes te spelen of gewoon een te gaan drinken.

Als je een superheld was, welke superkracht zou je dan willen?

Dan kies ik de superkracht om alle superkrachten te kunnen bezitten. Dan kan ik vliegen, ben ik sterk en kan ik bijvoorbeeld alle talen. Ik hoef niet de beste te zijn, maar goed in alles is wel mooi meegenomen. 😉

Wil jij net als Vincent deel uitmaken van ons team? Lees op deze pagina onze openstaande vacature(s) of vul het formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hopelijk tot snel!