getuigenissen.

Getuigenis: Charlotte Verplancke

scroll
25 April 2023
-
auteur(s):
Anja Coppin

Omdat wij trots zijn op onze medewerkers, zetten we af en toe een medewerker in de kijker en laten we hem of haar vertellen over hoe het is om te werken bij ons kantoor. Benieuwd naar naar het verhaal van Charlotte? Lees dan zeker verder. 

Wat is jouw functie?

Ik ben dossierbeheerder en dat wil zeggen dat ik mijn dossiers van A tot Z beheer. Daarbij hoort dat ik veel in contact sta met de klant.

Hoe ben je hier terecht gekomen? En hoe lang werk je hier al?

Ik zocht werk dichter bij huis. Ik heb gestudeerd met Aäron en informeerde bij hem of het kantoor eventueel nog collega’s zocht. Ik heb gesolliciteerd en ondertussen werk ik al meer dan 6 jaar in het kantoor.

Hoe ziet een gemiddelde dag op het werk eruit?

Eigenlijk zijn er weinig dagen hetzelfde, er is best veel afwisseling in onze job. Veel is afhankelijk van de periode. Het ene moment zijn het btw-aangiftes, het andere moment jaarafsluitingen, belastingaangiftes, … Naast de periodieke taken komen er ook nog andere zaken tussen, zoals specifieke vragen van klanten beantwoorden of een opstart van een dossier.

Wat vind je het leukste aan jouw job?

De afwisseling. En ook de uitdaging om een dossier volledig tot in de puntjes te kennen, zodat je een vraag meteen kan beantwoorden. Het is leuk als je dicht bij de klant staat en als je weet wat er leeft in het dossier.

Waarom vind je het leuk om hier te werken?

Er wordt tijd gemaakt om dossiers te bespreken en te overleggen. We krijgen ook de mogelijkheid om cursussen te volgen. Daarnaast is er een enorm goed contact tussen de collega’s. We kunnen open praten, zowel over de job als over ons privéleven.

Hoe zou je de cultuur in het kantoor omschrijven in drie woorden?

Flexibiliteit, openheid en collegialiteit. 

Wat is jouw mooiste herinnering?

Een specifiek moment kan ik niet echt benoemen, want we hebben al zoveel leuke dingen gedaan. Vooral de teambuildings zijn ieder jaar wel iets om naar uit te kijken. Het leuke aan de teambuilding is dat de invulling geheim blijft en dat de organisator aan de hand van tips meer informatie geeft. Er ontstaat dan een competitie om de activiteit om het snelst te raden en dat maakt de aanloop naar de teambuilding even leuk als de teambuilding zelf.

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

Op dit moment steek ik vooral heel veel tijd in mijn gezin, want ik heb twee kleine kindjes. Gelukkig vinden we af en toe tijd voor een wandeling en gaan we graag eens op reis.

Als je een superheld was, welke superkracht zou je dan willen?

Een enorm goed geheugen. We volgen geregeld cursussen en het zou leuk zijn om alles direct te kunnen onthouden.

Wat is voor jou de beste uitvinding die er bestaat?

Dan denk ik toch de gsm. Ik ben graag bereikbaar en ik bereik graag andere mensen wanneer het nodig is. Mocht ik niet kunnen bellen of sms’en zou dat toch raar zijn. Snel kunnen communiceren met elkaar is voor mij toch belangrijk.