getuigenissen.

Getuigenis: Peter Absil

scroll
24 May 2023
-
auteur(s):
Anja Coppin

Omdat wij trots zijn op onze medewerkers, zetten we af en toe een medewerker in de kijker en laten we hem of haar vertellen over hoe het is om te werken bij ons kantoor. Benieuwd naar naar het verhaal van Peter? Lees dan zeker verder. 

Wat is jouw functie?

Ik ben assistent-dossierbeheer en dat houdt in dat ik veel voorbereidend werk doe voor de collega-dossierbeheerders. Als er bijvoorbeeld informatie ontbreekt, signaleer ik dat en bekijken we in overleg wie de informatie bij de klant opvraagt. Daarnaast heb ik nu ook een aantal dossiers die ik van A tot Z zal opvolgen.

Hoe ben je hier terecht gekomen? En hoe lang werk je hier al?

Ik werk hier al ruim 4 jaar. Ik zocht bewust een kleiner kantoor, omdat de hechte sfeer meer bij mij past. Via een vriend kwam ik te weten dat Anja een vervanger zocht voor een zwangere collega en na de vervanging ben ik definitief in dienst gekomen.

Wat doe je het liefst van al op je werk?

Voor mij is de zeer grote afwisseling in het werk het leukste aspect aan mijn job. Ik werk voor verschillende klanten uit diverse sectoren en dus zit er heel veel variatie in mijn job. Men zegt soms dat het werk van een boekhouder saai is, maar dat vind ik helemaal niet. Je hebt een hele hoop cijfers en die moeten op het einde van de rit allemaal kloppen. Soms kan je voorspellen wat de conclusie zal zijn, maar soms is het ook heel onvoorspelbaar.

Hoe zou je de cultuur omschrijven?

Je voelt hier echt wel de cultuur van een familiale omgeving en ook Anja is heel toegankelijk. Er is nergens een grote afstand en er is veel ruimte voor flexibiliteit. De dag beginnen met een toffe babbel is altijd leuk!

In welk opzicht vind jij A. Coppin & Partners speciaal als werkgever?

In een kantoor met een niet al te groot team voel ik me sowieso het best. Ondanks het feit dat ik een stukje ouder ben dan de meeste collega’s, voel ik me hier echt thuis. We hebben een goede professionele band, zitten gemakkelijk eens samen voor een overleg en eten ook samen over de middag. Aangezien we altijd met dezelfde mensen samen zitten, ken je elkaar al beter dan bij een grotere equipe.

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik het liefst van al buiten. In de tuin werken, klusjes doen, eens gaan fietsen of wandelen met de hond… Aangezien we bijna voortdurend binnen zitten voor onze job is het leuk om in mijn vrije tijd vooral buiten te zijn.

Als je een superheld was, welke superkracht zou je dan willen?

Dan zou ik er graag voor kunnen zorgen dat de wereld vredevoller en eerlijker is. Dan zou de wereld een betere plaats zijn voor iedereen.

Wat is voor jou de beste uitvinding die er bestaat?

Een uitvinding die meteen in mijn hoofd komt, is het wiel. Zonder die uitvinding zouden we ons niet kunnen verplaatsen met de fiets of met de auto. Het zou ons belemmeren in onze vrijheid om te bewegen en dat zou ik jammer vinden.