getuigenissen.

Getuigenis: Sofie Saey

scroll
22 March 2023
-
auteur(s):
Anja Coppin

Omdat wij trots zijn op onze medewerkers, zetten we af en toe een medewerker in de kijker en laten we hem of haar vertellen over hoe het is om te werken bij ons kantoor. Benieuwd naar het verhaal van Sofie? Lees dan zeker verder. 

Wat is jouw functie?

Ik ben assistent-dossierbeheerder en werk dus vooral voor mijn collega’s. Zij zorgen voor de afsluit van de dossiers, waar ik de voorbereiding doe. Ik werk vooral met eenmanszaken, maar ook af en toe met vennootschappen.

Hoe ben je hier terecht gekomen? En hoe lang werk je hier al?

Ik heb mij 5 jaar geleden in de avondschool van Howest omgeschoold. Toen ik een stageplaats moest zoeken, kwam ik hier terecht. Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn stage en merkte duidelijk het verschil met mijn medestudenten. In tegenstelling tot hen was ik echt onderdeel van het team en mocht ik echt meewerken in het kantoor.  Er kwam een plaatsje vrij en omdat mijn stage zo goed meeviel, ben ik dan hier begonnen.

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Dat is echt heel uiteenlopend. Tijdens het jaar hebben we een aantal blokken, zoals de btw-periodes, die elk maand of kwartaal terug komen, maar binnen het jaar is het werk echt heel gevarieerd. Soms krijg je ook een vraag van de klant en dan zorgen we ervoor dat die zo snel mogelijk beantwoord wordt. Die variatie vind ik het leukste aan mijn werk.

Wat is het belangrijkste dat je hier al geleerd hebt?

Ik moet zeggen dat ik nog steeds elke dag bijleer. Het is ook leuk om te zien welke evolutie ik al gemaakt heb. Dat komt vooral door de collega’s die mij altijd bijstaan en waarbij ik altijd terecht kan met vragen. Een concreet voorbeeld voor mij is dan de voorbereiding van een afsluit van een vennootschap. Daarin ben ik gegroeid en ik merk dat ik al efficiënter werk dan vorig jaar.

Waarom vind je het leuk om hier te werken?

Omdat we een goede sfeer hebben tussen de collega’s. Ook al is het soms eens druk en voel je soms de deadlines, toch blijft iedereen goedgezind en behulpzaam tegenover elkaar. We werken echt als een team en niet elk voor zich.

Anja is als werkgever ook heel flexibel. Ik heb wel al wat oudere kinderen waardoor ik hier minder nood aan heb, maar als er onverwachts iets gebeurt, is er altijd ruimte voor overleg.

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

Als ik een moment vind, lees ik heel graag een boek en maak ik graag tijd voor een concert of festival. Ook uit tijd besteden met mijn twee dochters haal ik veel energie.

Als je een superheld was, welke superkracht zou je dan willen?

Misschien om de tijd te kunnen stop zetten wanneer ik dat wil. Niet om dingen te veranderen, zoals andere superhelden, maar om meer in het moment te zijn en nog meer te genieten.

Wat is voor jou de beste uitvinding die er bestaat?

Een boek dat mij de mogelijkheid geeft om op te gaan in het verhaal of om eruit te leren. Het leukste aan een boek vind ik dat ik mijn fantasie de vrije loop kan laten en zelf een aantal zaken kan invullen. Als ik dan later de film zie, kan ik soms teleurgesteld zijn omdat niet alle details aanbod kwamen in de film. 

Wil jij net als Sofie deel uitmaken van ons team? Lees op deze pagina onze openstaande vacature(s) of vul het formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hopelijk tot snel!