getuigenissen.

Getuigenis: An Vanhaelewyn

scroll
28 June 2023
-
auteur(s):
Anja Coppin

Omdat wij trots zijn op onze medewerkers, zetten we af en toe een medewerker in de kijker en laten we hem of haar vertellen over hoe het is om te werken bij ons kantoor. Benieuwd naar naar het verhaal van An? Lees dan zeker verder. 

Wat is jouw functie en wat houdt die functie in?

Ik ben net zoals Charlotte, Vincent en Aaron dossierbeheerder. Dat wil zeggen dat wij van A tot Z instaan voor de dossiers van zowel vennootschappen als eenmanszaken.

Hoe ben je hier terecht gekomen? En hoe lang werk je hier al?

Ik werk hier nu bijna twee en een half jaar en ben hier terecht gekomen via een traject dat ik gevolgd heb met een jobcoach. De persoon die mij toen begeleidde, vertelde me dat Anja haar boekhouder was en dat zij op zoek was naar iemand om het team te versterken. Het onthaal dat ik hier kreeg was heel positief en iedereen was vriendelijk, sociaal en hulpvaardig.

Hoe ziet een gemiddelde dag op kantoor eruit?

Een gemiddelde dag hebben wij eigenlijk niet. We maken natuurlijk wel een planning op, maar vaak komt er wel een vraag van een klant tussen. Er is dus veel variatie en dat vind ik wel leuk. Elke dag brengt iets anders en dat zorgt ervoor dat het werk nooit eentonig aanvoelt.

Wat vind jij het leukste aan je job?

Het grootste verschil met mijn vorige werkgever is dat ik hier in een team van collega’s terecht gekomen ben. Er is ruimte voor zowel professionele- als privévragen en dat zorgt ervoor dat je met plezier naar het werk gaat. Als je zelf een mindere dag hebt, kan een collega ervoor zorgen dat het een goede dag wordt.

Hoe zou je de cultuur in het kantoor omschrijven?

We krijgen veel opleidingskansen. Dankzij onze ITAA-titel volgen we sowieso 40 uur opleiding. Verder zijn er ook vergaderingen, zodat we van elkaar weten waarmee iedereen bezig is en de gevolgde opleidingen besproken worden. Er is een open sfeer waarin veel gezegd kan worden, waardoor spanningen vlug verholpen worden.

Wat is jouw leukste herinnering?

Dan denk ik meteen aan de teambuildings. De laatste persoon die bij het team gekomen is, moet de teamdag organiseren en elk jaar is de invulling een verrassing. De ene is al wat meer bedreven dan de andere om het programma te weten te komen en dat zorgt ervoor dat de teambuilding al een paar maanden op voorhand begint te leven onder de collega’s.

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

Wij hebben twee tieners in huis die allebei voetballen, dus zes dagen op zeven zijn we bezig met voetbaltrainingen- of wedstrijden. De tijd die dan nog overblijft, breng ik graag in mijn tuin door. Daarnaast probeer ik mijn conditie op peil te houden met zwemmen en aquagym.

Als je een superheld was, welke superkracht zou je dan willen?

De kracht van het eindeloze, onuitputtelijke geduld. Het zoeken naar rust is voor mij één van de moeilijkste dingen die er is. Met deze superkracht zou ik rust vinden en ze overbrengen naar een ander bij drukke momenten.

Wat is voor jou de beste uitvinding die er bestaat?

De computer, want zonder computer zijn we als boekhouder veel van onze tools kwijt. Negentig procent van ons werk gebeurt digitaal, al heb ik wel de gewoonte om bij het afwerken van de dossiers op papier te werken om alles nog eens te controleren. De kans dat ik ’s avonds nog eens mijn computer uithaal, is wel klein. Dan probeer ik net even te deconnecteren van het scherm.